Llenguatge
Aplicació HECA
L'aplicació HECA és una eina d'extracció de causes d'accidentalitat que permet obtenir models precisos d'accidentalitat basats en registres històrics.
Anàlisi Descriptiva de HECA
Són anàlisis estadístiques bàsiques de la totalitat de les dades o de conjunts filtrats d'aquestes: gràfics de barres i distribució conjunta de variables.
SobreRepresentació
Permet detectar problemes que en la majoria de casos es podrien solucionar aplicant algun tipus de mesura de control: augment de les mesures de seguretat, modificació del traçat d'alguna calçada, realització de controls d'alcoholèmia, etc. Un exemple senzill és el de lalcohol: segons les dades analitzades, dissabte i diumenge estan sobrerepresentades respecte als accidents amb presència dalcohol. Moltes altres anàlisis són possibles amb aquesta intuïtiva i potent eina.
Màxim Guany
Davant la sobrerepresentació d'un factor de risc, cal preguntar-se quin seria el màxim nombre d'accidents que es podrien reduir si s'apliqués una mesura de control per evitar-ho. Aquest nombre s'anomena màxim guany, i permet fer una anàlisi cost/benefici del disseny de les contramesures a aplicar per disminuir el factor.
Clústering Espacial
Les variables implicades en un accident de trànsit tenen una correlació espacial que permet classificar els trams de carretera segons perfils d'aquestes variables. Per exemple, en determinades vies els accidents solen estar concentrats a primera hora del matí i durant la tarda, corresponent als fluxos diaris de persones que van i volen de la feina, mentre que en altres zones els accidents solen concentrar-se durant les matinades dels caps de setmana. La innovadora tècnica d'agrupament espacial inclosa a HECA permet analitzar de forma local, en trams de carretera, l'ocurrència de determinades variables relacionades amb l'accidentalitat. Cadascun dels trams vials considerats és posteriorment classificat segons un perfil d'accidentalitat tipus.
Anàlisi de Correspondències
L'anàlisi de correspondències fa una representació 2D dels diferents valors que poden tenir dues variables, de manera que permet descobrir relacions entre les categories de les variables analitzades. Per exemple, podem trobar relació entre la variable lesivitat (il·lès, lleu, greu, mort) i la variable tipus de via.
Georeferenciació
Totes les eines estadístiques d'InCa permeten una georeferenciació de cadascun dels accidents existents a la base de dades, aquesta potencialitat d'InCa permet elaborar complexos plans temàtics en funció dels filtres seleccionats per l'usuari.
Inventaris i Projectes de Senyalització Vial sl
Avinguda de les Àguiles 2 b, planta 3, oficina 3
28044 - Madrid
34 91 526 31 99 | ipsvial@ipsvial.es |